15hb Disember 2022 – Bagi meraikan Tahun Baru Cina tahun ini, Yakult sekali lagi meneruskan kejayaan kempen CNY seperti tahun 2022 iaitu kempen “Beli dan Menang” dengan tema baru “Tahun Arnab Membawa Kemakmuran dalam Tahun Baru Cina”. Kempen kali ini bertujuan untuk menyampaikan kesihatan, kekayaan dan kemakmuran kepada masyarakat pada musim perayaan ini.

Sebanyak 288 set hadiah eksklusif yang terdiri daripada tart nanas atau baucar tunai makanan laut akan dihantarkan setiap minggu kepada peserta yang bertuah sepanjang kempen ini berlangsung bermula dari 15 Disember 2022 hingga 15 Januari 2023. Set hadiah eksklusif ini direka dengan teliti bagi melambangkan kemakmuran dan masa depan yang lebih baik. Istilah Kantonis untuk nanas ialah “Wong Lai” yang melambangkan idea kekayaan. Sementara itu, “Yu” terutamanya ikan, adalah perkataan yang menunjukkan kemakmuran dalam bahasa Mandarin, yang mana ia melambangkan rezeki untuk melimpah ruah pada tahun baru ini. Justeru, tahun ini, Yakult berharap dapat membawa lebih banyak kemakmuran, tuah dan kesihatan yang baik kepada peminat setia mereka.

Kempen ini terbuka kepada semua rakyat di Malaysia. Dengan pembelian minimum 20 botol produk Yakult dalam satu resit, tebus angpow Tahun Baru Cina eksklusif Yakult yang disertakan dengan kod QR untuk menyertai kempen dan berpeluang memenangi sama ada set hadiah tart nanas eksklusif atau baucar tunai makanan laut. Semua orang kini boleh menebus paket angpow melalui pembelian yang dibuat sama ada melalui Yakult Lady, promoter Yakult di pasaraya atau terus dari Yakult Malaysia. Butiran kempen ini kini boleh didapati di laman web rasmi Yakult, www.yakult.com.my.

Menurut Hiroki Yanase, Pengarah Urusan Yakult Malaysia, “Saya berbesar hati ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina kepada semua dan kami berharap kempen Tahun Baru Cina kali ini akan membawa tuah, kemakmuran, umur yang panjang, kekayaan dan kebahagiaan kepada semua”.

“Kami juga ingin merakamkan ucapan terima kasih kepada semua penyokong kami di atas sokongan berterusan dan berharap anda dan ahli keluarga akan terus minum Yakult setiap hari bagi menguatkan fungsi usus terutama pada musim perayaan”, tambahnya.

Minuman probiotik Yakult berfungsi untuk menguatkan usus kita yang mana 80% daripada sistem imun berada di usus. Setiap botol Yakult mengandungi 30 bilion probiotik Shirota strain yang kuat dan boleh hidup sampai ke usus. Manfaat probiotik Shirota strain telah pun diperakui dalam Akta & Peraturan Makanan Malaysia. Minuman probiotik Yakult juga telah disahkan Halal oleh JAKIM dan dikilangkan di kilang Yakult di Seremban, Negeri Sembilan. Setiap hari 40 juta orang di 40 negara di seluruh dunia minum Yakult untuk menguatkan fungsi usus mereka.

Yakult 2023年《福兔迎春珍系旺》新春佳节活动

(莎亚南15日讯)– 继2022年的新春佳节活动获得极好的响应,今年,本着农历新年的精神,Yakult马来西亚有限公司再度举办购买Yakult赢奖品活动。这项活动主题为《福兔迎春珍系旺》旨在新春佳节期间为大家带来健康,好运和财富。

从2022年12月15日起至2023年1月15日活动期间,每个星期将会送出288份限量版精美凤梨酥礼盒或海鲜现金券给幸运儿。这些独家精美礼品象征着好运与财富。凤梨在粤语的发音类似“旺来”,寓意是吸引好运的到来。另一方面, 海鲜如 “鱼” 是 “余” 的谐音,在中文的寓意是希望每年都有多余的财富。因此,Yakult借此活动希望在新的一年里能为忠实顾客带来更多的健康,财富和好运。

这项活动公开给所有定居在马来西亚的居民。只要在单一收据里购买至少20瓶的Yakult产品,就可获得一套Yakult精美农历新年红包封。每一套红包封上都会附上参加活动独特的二维码,符合参加资格者将有机会赢取限量版精美凤梨酥礼盒或海鲜现金券。大家可以在购买Yakult产品后通过Yakult小姐,零售店的推销员或者直接向Yakult公司换取红包封。更多活动详情,请浏览Yakult官方网站www.yakult.com.my。

Yakult马来西亚公司的董事经理梁瀨弘樹先生表示,“我要祝大家一个快乐的卯兔年,希望这次的新春佳节活动可以带给大家更多的好运,昌盛,长寿,财富和快乐。”

他补充道: “我们还要感谢大家一直以来的支持,并希望您和家人们继续每天饮用Yakult来强化肠道功能,尤其是在这佳节期间。”

Yakult益生菌饮料可强化我们的肠道,即是80%免疫系统的聚集地。每瓶Yakult含有超过300亿的Shirota益生菌菌种,它们可活着抵达我们的肠道。Shirota益生菌菌种对肠道健康的好处已获得马来西亚食品法令与条规的认证。Yakult益生菌饮料在芙蓉森美兰州的工厂生产,并被马来西亚回教发展局JAKIM认证为清真食品。全球有40个国家和区域 4000万个人每天饮用Yakult来增强肠道功能。

Gallery